Recept: Bramenmuffins

De vorige keer had ik het over bramen plukken.
Met die heerlijke bramen wou ik graag wat lekkers maken.
Vandaag deel ik met jullie het recept bramenmuffins.
Je kunt ze natuurlijk ook naturel maken of met ander fruit.

Doe je haar in een staart en bind je mooiste schort voor.
Bakken is een zoete vorm van zelfzorg.
Lekker in de keuken staan terwijl je handen het deeg masseren.
Stiekem door het ovendeurtje gluren of alles nog wel goed gaat.
Uitkijkend naar de beloning van je inspanningen.

 

Aan de slag met het recept

Haal de bakplaat uit de oven.
De oven (hetelucht) voorverwarmen op 200c

Met dit recept maak je 12 – 14 muffins.
Je hebt van die leuke papieren muffinvormpjes nodig.
Deze niet in huis? Je maakt ze gemakkelijk zelf met bakpapier.

Klik hier voor uitleg.

Wat je in een kom mag gooien en mengen:
*120gram bruine suiker
*150gram bloem
*250gram zelfrijzend bakmeel
*250ml melk
*75gram roomboter
*2 eieren
*zakje vanillesuiker
*zakje bakpoeder
*snuf zout
*drup citroensap

Als je dit gemengd hebt schep je voorzichtig de bramen erdoorheen.
Geen zorgen als een paar openbarsten, dit geeft extra kleur en smaak.
*125gram bramen

Eerst vullen, later smullen.

Op dit punt heb je een kom gevuld met een smeuige substantie.
Spreid de muffinvormpjes op de bakplaat los van mekaar.
Ik pakte voor het gemak een juslepel en ging gieten.
Twee lepels werkt net zo goed.
Als de vloeibare muffins in de vormpjes komen zal het allemaal wel loslopen.

Zodra de vormpjes allemaal goed gevuld zijn mag de bakplaat in de voorverwarmde oven geschoven worden.
Zet de timer op 25 minuten en warmte doet de rest.

Nog eventjes wachten…

Zodra de oven piept en het huis gevuld is met het aroma van heerlijke muffins mag je toch nog eventjes wachten.
Laat de muffins maar rustig nog een beetje nagaren in de oven.
Voor je het weet zijn ze afgekoeld en kan je ervan genieten.

Bitter is het geduld, maar haar vrucht is zoet. – Saädi


Geef een reactie